HDL Commerce en Microservice lösning

Vad är microservices?

Det betyder att du som företag kan rikta dig till en speciell affärsfunktionalitet. Detta gör det lättare att anpassa sig till olika och varierande affärsbehov. Alltså en applikation som är till för att göra nytta för en specifik uppgift. Det är en liten komponent som är enkel att installera självständigt och kunna bytas ut. Beteckningen för “mikro” betyder att enskild applikation arbetar som en “liten” oberoende tjänst. 

Microservices Commerce är en oberoende distribuerad mjukvaruenhet som är fristående. Den är uppbyggd genom mindre bitar som enkelt kan bryta ner den monolitiska kodbasen, detta resulterar i flexibilitet, smidighet, mer skalbarhet, pålitlighet och att det blir enklare att hantera. HDL Commerce bygger på en rad olika microservices i en model som kallas MACH Commerce (Microservices, API first, Cloud-native, and Headless) Där olika kärn komponenter bygger upp hela vår Core infrastruktur vilket möjligör för tillväxt för din minsta e-handlaren till den största. 

Fördelar med Microservice & HDL Commerce

Med smidigheten att kunna applicera nya upplevelser för kunden samt tillägg för nya, gör att datalagringen tillsammans med distribution och olika plattformar är helt oberoende och microservices arbetar helt självständigt. Behöver en verksamhet utveckla nya microservices kan detta ske helt på egen hand. Med andra ord betyder det att det inte behövs förkunskaper för att kunna utveckla och växa plattformen. 

Skillnaden med microservices och hur en full monolistisk stack är, är att den monolitiska stacken mestadels av dess funktionalitet existerar i en enskild service. Den är både testad och distribuerad som en enda enhet men är även enskilt skalbar. Det som kan blir ett problem med denna typ är att det kräver en specifik typ av anpassning. Detta behövs för att kunna komplettera sambandet mellan integrationen av projekt och kvalitetssäkring. Resultatet av detta blir kostsamt på grund av att det innebär utveckling av nya ideer. Applicerar man då microservices motverkar det dessa begränsningar, du öppnar upp en ny värld av frihet. Med det sagt kan ett Microservice projekt blir komplicerat och väldigt komplext snabbt. Därför bygger vi HDL Commerce. En E-handel platform som är byggt för skalbar verksamhet. 

HDL E-commerce-produktoversikt

Beroende på processen som tillämpas för att flytta från monolit till microcervices i verksamheten kan ha betydelse om det är svårt eller ej. Det svåra blir att bryta ett mönster som redan är skapat. Har verksamheten investerat och etablerat i ett monolitiskt mönster och sedan vill byta kan det innebära kostnader. Vilket kan vara kostnader som i form av att verksamheten bland annat går miste om kontrollen över databasen. Detta i sin tur leder till att verksamheten blir tvungen att utbilda anställda eller tvingas avskeda anställda.  Implementerar man därav en API-First eller Microservice e handelslösning i första hand blir vägen enklare, detta kräver dock mer digitala kunskaper hos kund.

Vi på HDL E-Commerce tittar på existerande lösning och sätter oss in i kundens verksamhet. Att flytta från en platform till en annan kan vara komplext men med rätt kunskap, förstudie och plan framåt behöver denna process inte vara specifikt kostsam.

HDL Commerce är en avancerad MACH (Microservices, API first, Cloud-native, and Headless) commerce lösning i molnet där vi bygger på API komponenter som tillsammans bildar en otroligt prestandaoptimerad och kraftfull motor för digital handel. HDL E-Commerce låter dig ta kontroll och ger dig möjligheter att skapa en maximal kundupplevelse på ett intuitivt och enkelt sätt

HDL Commerce-produktoversikt

HDL Commerce är en Microservices, API first, Cloud-native, and Headless SAAS lösning för din framtida e-handel platta. Där vi har fullt med olika funktioner, lösningar för B2C och B2B. HDL E-Commerce används idag av företag som omsätter flera hundra miljoner svenska kronor via sin e-handel.

Ladda ner produktöversikten
lär dig mer om vad vi kan erbjuda:

– Tanken bakom vår plattform och hur den är uppbygg
– Funktionerna för B2B och B2C
– Vad plattformen innebär för er verksamhet

Ladda ner!